Stekt polenta med getost

Publicerat: 25 februari, 2024 i Veg
Etiketter:, ,

Jag gillar polenta, även om den blir som napalm när man ska koka den och den är besvärlig att steka. Nåväl, här blev det ändå stekt polenta även om den inte blev så snygg.

Du behöver

½ liter grönsaksbuljong
1 dl polentagryn
1 dl riven parmesan
2 msk olivolja

250 g tomater
rosmarin
1 tsk socker
½ tsk salt
timjan

getost

Gör så här

  1. Koka upp buljong. Vispa ner polenta och låt den sjuda under omrörning i 3 – 4 minuter tills du har tjock gröt. Vänd ner parmesan och lägg upp i en oljad form. Bred ut till en jämn platta som är ca ½ – 1 cm tjock. Ställ kallt i ett par timmar eller över natten.
  2. Tomaterna: Sätt ugnen på 125 grader. Skär tomaterna i halvor och lägg dem i en långpanna. Blanda ihop alla de andra ingredienserna i en liten skål och häll över tomaterna. Blanda om. Sätt in långpannan i ugnen i 2 timmar.
  3. Skär polentan i fyrkanter. Hetta upp 2 msk olivolja i en nonstickpanna och stek polentakakorna på båda sidor så de får färg och krisp.
  4. Lägg upp på ett fat. Smula över ost och lägg på tomater och lite extra örter.

Receptet kommer från Svt:s Go’kväll.

Lämna en kommentar